ТВОРЧЕСКА ЕВРОПА МЕДИА – ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПОДКРЕПА ЗА ДОКУМЕНТАЛНИ И АНИМАЦИОННИ ФИЛМОВИ ПРОЕКТИ

Програма ТВОРЧЕСКА ЕВРОПА МЕДИА организира информационен панел в рамките на 27 фестивал на българското анимационно и документално кино.

България членува в Програма МЕДИА от 2002 г. и вече 21 години родните продуценти, дистрибутори, кино-салони, фестивали, он-лайн платформи и тренингови програми имат  една силна възможност за европейска подкрепа.

Програма „ Творческа Европа МЕДИА“ инвестира над 2,6 милиарда евро за развитието на проекти, популяризирането и разпространението на европейски произведения в Европа и извън нея през последните три десетилетия. Тази устойчива подкрепа допринася за конкурентноспособността на сектора, за обогатяването на европейското културно многообразие и за насърчаването на трансграничните аудиовизуални проекти. В сравнение с периода 2014 – 2020 г., планираният бюджет на „Творческа Европа“ от 2,4 млрд. евро за 2021 – 2027 г. представлява значително увеличение. Подпрограма МЕДИА разполага с 1,4 млрд. евро от тази сума.

Какви са конкретните възможности за независимите продуценти от областта на документалното и анимационно кино и какви са новостите при кандидастването, това са основните теми на организираното от бюро „Творческа Европа МЕДИА“- България, информационно събитие в рамките на фестивала „Златен Ритон“.

Вход свободен

19 декември 2023г. (вторник), 12.30 часа, Галерия „Ромфея“, Пловдив