МОЖЕ И НИЩО ОБЩО ДА НЯМА

България
| 2022
| 23 min.
| Документален филм

Сценарий: Калина Николова, Таня Костадинова
Режисьор: Светослав Драганов
Oператор: Тихомир Рачев
Композитор: Атанас Найденов, Q-TEK

Продукция: Синеаст Модит продъкшънс – Светослав Драганов

С подкрепата на: International Rhodope documentary film festival

Филмът обединява историите на няколко човека родом от родопския град Смолян. Всеки един от тях ни показва и разказва своята изключително интересна съдба, наситена с много емоции. От няколко хиляди души, живеещи в новия център на град Смолян, четирима открехват вратите на домовете и сърцата си, за да разкажат повече за любовта, волята за живот, театъра и други истории.

СВЕТОСЛАВ ДРАГАНОВ работи като автор, режисьор и продуцент на документални филми от 2000. Негови филма са „Животът е прекрасен, нали?“ – получил наградата за най добър източно европейски филм на Док Лайпциг 2001, „Веселите Момчета“ – участва на IDFA 2003, „Млади сърца“ – носител на Специална награда на Prix Europa 2003, „Самодейци“ – носител на „Златен Ритон“, 2005, „Живот почти прекрасен“ – участва в конкурса за пълнометражни филма на IDFA 2013.

Фестивали и награди: Festivals & Awards: Филмът е създаден и излъчен в рамките на фестивала RIFE – Rhodope International documentary film fest, юли 2022; Sofia International film fest, 2023; IFF ON THE BEACH, 2023, наградата за най-добър сценарий.