ОБЕЗЛИЧАВАНЕ

България
| 2023
| 7 min.
| Анимационен филм
| Дебют

Сценарий: Спартак Йорданов
Режисьор: Спартак Йорданов
Аниматор: Спартак Йорданов, Весела Йоцева
Композитор: Сатурейтед Пикселс – Любомир Брашненков, Ангел Додов

Продукция: СКРИЙНИНГ ИМОУШЪНС – Поли Ангелова, Николай Тодоров

С подкрепата на: НФЦ

В хода на глобализацията животът се ускорява и загубата на идентичност се случва неосъзнато. Стремежът да погълнем нарастващия поток от смисли и неща ни завлича сляпо към някакво непонятно първично състояние на живата материя. Започваме да възприемаме нашето обезличаване като естествен процес.

СПАРТАК ЙОРДАНОВ е роден през 1979г. в гр. София. Завършил е Национална художествена академия, специалност „Живопис“. Автор на седем самостоятелни изложби от които две в Антверпен, Белгия. Участник в над 20 общи изложби в България и по света. Автор на редица визуални проекти. През 2009г. учaстник в Sarajevo Talent Campus. Визуален артист на групата Saturated Pixels. „Обезличаване“ е неговия дебют в анимацията.

Фестивали и награди: Награди на Съюз на българските филмови дейци „Васил Гендов” 2023, гилдия „Анимация“ за най-добра анимация; Световен фестивал на анимационния филм Варна, 2023 – наградата на Съюз на българските филмови дейци, най-добър дебют и най-добър анимационен филм; Annecy International Animation Film Festival 2023 in the Perspectives Short films Competition category; Наградата на журито на 20-то издание на фестивала Animateka, Любляна, Словения и др.